måndag 3 mars 2014

7th

Tiden går för fort, jag hinner fan inte med. Har en del projekt pågång, men det känns aldrig som att jag hittar utrymmet riktigt. Oftast tar rastlösheten över och ni hittar mig oftare utomhus dragandes med skorna i gruset ständigt letandes efter något äkta, ett gammalt hus eller efter saker oftast kallar för skräp än med en penna i handen. Men det är livet och vad som känns fett för stunden, I guess. Hjälpe Emma att hänga sina fantastiska grejer på glassfabriken häromdagen, och över en vegansallad med obligatoriska 15 kaffepåtårar som tillbehör bestämde vi att vi ska försöka styra en utställning tillsammans någon gång, vilket känns skitfett. Tills dess tänkte jag satsa på att få ihop mer till mitt pågående projekt "Stuff in Jars". 







  
Allt jag vill ha just nu är marmoreringsfärger, kanske även en läsk.




tisdag 25 februari 2014

6th

Fan nu kom den ju äntligen till smutsiga södern, den där djävla våren. Helt plötsligt mår jag fan bättre, det är min hippiesjäl som spökar igen men jag säger inte emot. Ler bara ikapp med mina mitt-på-dagen-folkölsberusade vänner som nyttjar varenda gatstump i närheten till soldyrkande och gänghäng. Jag gnäller fan inte den här gången, för nu börjar det dyka upp en del grejor i min närvaro som faktiskt är bra. Ibland blir det bättre. 

Min helg-bästis Laila har snickrat ihop en skitfin träsoffa av en gammal bokhylla. Hon har ritat ryggstödet och frågade om jag ville pimpa sitsen. Visst sa jag och stoppade upp en snus, jag tror dock att jag aldrig riktigt kommer bli klar. Det känns ändå gött att ha något att kladda och kleta på när rastlösheten infinner sig under de gånger jag är på besök (eller spenderar typ minst 48 timmar i hennes lägenhet).



I julas önskade sig min far ett porträtt på sin hund, det fick han och nu har hans vänner försökt beställa en tavla av mig. De vill ha en fredsduva, jag tror inte riktigt på att det är min grej att måla men vi får väll se. 





Inredningsgalningen Laila spikade även upp en såndär typiskt skitbra örhänges-ståltråd i mitt rum, den är bra för typ allt men speciellt för örhängen. Katten i lera gjorde jag för typ 2 år sen.


tisdag 18 februari 2014

5th

Benen gör ont och knäna hackar, men det är sånt livet är och jag unnar mig att fortsätta med heltidsjobb och trolldeg i håret. Förra veckan kom jag minsann tillbaka från turistmeckat Gran Canaria, överdoserad med sisterhood och d-vitamin. Det var rätt fett där ändå, när en gör sin grej liksom. Kalla tältnätter, stränder & 1 litersöl med smak av citrus, sunkcharmigt hostel med en äkta grottmann från danmark och asahöga berg. Utsiktsnörderiet gjorde mig helt stum ibland och det var nice att bara stå och glo. Jag ritade dock typ ingenting, jag hade ju liksom fullt upp med att glo. Slänger upp lite semester bilder här kanske, om ett tag isåfall. Eller jag gör det nu, jag ångrade mig.

(och fan jag lovar, jag ska bli lite bättre på att uppdatera)



Min och saras perfekta tältplats. 






(mitt å hets-teckningsgängets tema för dagen var 70-tal. Någon spillde kaffe över min, det gjorde inget. Såg precis ut som batik)
 

Hänger fortfarande på högskolan ibland och för ett tag sen gjorde jag å ämma sånna där härliga skol-vik-teckningar med överdosering av färg. Pimpade en av dem med en köttätande hög.







puss å kram ses på stan

torsdag 30 januari 2014

4th

feberdimma & tomatsoppa




Årets julklapp till min kompis Laila. Hon fick 2 pingisrack också, som hon kan ha när vi hänger ut vid det gemensamma pingisbordet i hennes källare och delar en 2,8a.


Vykort jag tydligen skickat till Ann när jag var i London, hon har tillverkat den ironiska och högst osmakliga kylskåpsmagneten själv.




Det snyggaste djävla halsbandet i hela världen har jag fått av min kompis Jonna som har tillverkat det alldeles själv av gamla pinaler. Den asfantastiska nyckelringen (obs! innehåller en riktig tampong) är ett fynd från en festival, tror jag.

måndag 27 januari 2014

3rd

Livrädd för rutiner och vardagsliv som vanligt försöker jag maxa mina lediga kvällar och helger med så mycket häng och gött folk som möjligt, hittills går det rätt bra. Jag njuter ändå av friheten över att inte ha pluggångesten som gnager i bakhuvvet. Emma fyllde minsann år i helgen och önskade sig en konstutflyckt över bron, jamen visst sa vi det glada konstgänget och gjorde hummus i utflyktspåse  medans emma preppade termosen med rötjut. Louisiana art i Köpenhamn vart det, och det var fett att ha fått åka dit. 

Jag å laila hängde ut i en konstinstallation som bestod av väggar av spegelglas, en plattform att stå på samt vatten runtomkring och tusentals kulörta lampor. Det var skitfett.

 




Födelsedagsbarnet å jag, hummusmätta i det provisoriska lunchrummet(garderoben).

När det kommer till mina egna grejor har jag på senaste tiden blivit märkligt besatt av grävlingar. Nummer ett och två gillar jag jättemycket, den understa gjorde jag mest för att jag var svinsugen på att prova mina nya vattenfärger. p.s jag är otroligt irriterad på dessa vita ramar runt alla mina bilder, de ska inte vara där egentligen jag tycker dem är fula d.s



ååååhhh las palmas....

måndag 20 januari 2014

2nd

3 å ett halvt års studier är slut, och jag är i verkligheten igen. Allt detta jobbande (dvs 1 dag) får mig att reflektera mycket över alternativa försörjningssätt och i bakhuvvet finns ett ständigt ifrågasättande av det här djävla skitpengasystemet. Vilket iochförsig är positivt. Det är ungefär det som händer, och jag fryser skitmycket. Livet leker.

Först ut för idag är en emma inspirerad askkopp jag gjorde när jag läste bild ett tag på högskolan, det var typ bland det bästa jag gjort.




Jag å emma snubblade över en fotoutställning för några månader sen, där hade de inte bara foton på foster i glasburkar. Utan även några riktiga exemplar, min totala fascination visste inga gränser och jag är numera besatt. Tanken är väll att försöka rita av dem också någon gång, erkänn att du längtar lite. 












Tills dess underhåller jag mig med sånt här.
(gärna när jag bestämmer mig för att avvika från efterfesten för att få en stund för mig själv. Därav kladd, klet å en å annan rövinsfläck)




söndag 19 januari 2014

1st

asså, tanken är att denna bloggen kommer funka som någon slags portfolio variant för mig, som jag i min allra fullaste lathet kan använda när jag rycker upp mig och söker in till nån sån där fräsig skola jag vill gå på. Jag tänkte lägga upp prylar jag gör, ritar (mina högst tveklösa verk dvs) och bilder jag inspireras av. Ibland fina grejer mina polare gör också. Haru tur så kanske det blir lite inblickar i min verklighet också. Nu tänkte jag damma av rödvinsglaset från igår och bjuda på en liten räv jag gjorde i skolan för ett tag sen. Den är ristad i sånt där fräsigt svart tjockt papper, som blir vitt när man ristar på det med en "nålpenna" (dvs jag har ingen aning om vad det heter). puss å kram ses på stan p.s förra inlägget var bara en test egentligen, men bilden är så briljant att det blir kvar ändå d.s




hej jag heter linn